Vekar till gruvlyktor - Gruvlykteveke

Vi säljer vekar till 3 olika storlekar av den klassiska gruvlyktan. En gruvlykta är oftast tillverkad i Wales och kallas även "Miner's Lamp" då de från början framtogs som en säkerhetslampa där lågan var skyddad från de gaser som ibland kunde strömma ut under gruvdrift och där man tidigare hade stora bekymmer med explosioner och skadade och döda gruvarbetare. 

De minsta gruvlyktorna har vanliga små snörvekar cirka 5 mm i diameter medan den största gruvlyktan är utrustad med klassisk 13 mm flatbrännarveke.
 
  • Liten 17 cm hög gruvlykta: 5 mm snörveke
     
  • Mellan 22 cm hög gruvlykta: 5 mm snörveke
     
  • Största 26 cm hög gruvlykta: 13 mm flatbrännarveke

Veke rund till 17 och 22 cm gruvlyktor - 5 mm i diameter (Vekar till gruvlyktor) - Veke till 17 och 22 cm höga gruvlyktor: 5 mm mjuk sort - 25 cm lång

Pris:
35 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
R133X
Antal:
Rund snörveke 5 mm i diameter av en mjukare variant. Varje veke är 25 cm lång och kan med fördel klippas i flera bitar för att få plats.

Denna veken passar både till vår lilla gruvlykta (17 cm) och vår mellanstora gruvlykta (22 cm).

Klicka HÄR för att se en sammanställning över samtliga våra vekar.
 

Veke till 26 cm gruvlyktor - 13 mm bred (Vekar till gruvlyktor) - Veke till 26cm hög gruvlykta: 13mm mjuk sort- 25 cm lång

Pris:
40 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
R102
Antal:
Platt 13 mm bred flatbrännarveke av en mjukare variant. Varje veke är 25 cm lång och kan med fördel klippas i två eller flera bitar för att få plats.

Denna veken passar till vår stora gruvlykta(26 cm).

Klicka HÄR för att se en sammanställning över samtliga våra vekar.