20''' idealbrännare för bl.a. Stelton (med 20''' idealveke) (Brännare till fotogenlampa)

Pris:
850 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
R222
Antal:
Kommentar till butiken:
Behöver du hjälp med storleken? Vänligen läs vår måttguide för fotogenlampsmått kring alla lampans olika delar eller läs mer om vad de olika delarna heter HÄR.

Klicka HÄR för att se en sammanställning över alla våra reservdelar till fotogenlampor.

Brännare 20''' i polerad eller förnicklad mässing inklusive veke. Ni som bl.a. har den stora Steltonlampan i stål: till den passar den förnicklade brännaren perfekt, alternativt en mindre 20''' brännare(med 15''' veke) om ni vill slippa vekhissen. Observera dock att vekskruven inte har ett svart gummihandtag som på originalet, vilket gör att den blir mkt varmare än Steltons egna. Rekommenderar en liten trasa eller dylikt om man vill röra  vid vekskuven under pågående eldning. 

Ni kan också välja att köpa en passande oljehusring till om ni behöver det, samt ev. gips för att fästa den med. Läs mer om hur man gipsar oljehusringar HÄR.

Till denna brännare passar 90 mm(20''') idealveke och 20''' linjeglas.

Denna brännare har en s.k. lågspridare för att garantera ett jämt luftflöde och en vacker låga. Därför har 20''' linjeglas alltid en "kula" på glaset i höjd med lågan. Dessa glas kallas Matadorglas.

Den är också utrustad med en s.k. vekhiss, vilket är en särskild kuggstångsanordning för höjning och sänkning av veken. Den håller veken ordentligt på plats, vilket garanterar en konstant och jämn låga. När vekhissen är i startläget är längden på vekhissen 67 mm inklusive skruvgängan underst på brännaren. Ladda gärna hem vår PDF med instruktioner om hur du sköter din 20''' idealbrännare.

20''' brännare har samma skruvfattning(diameter) nedtill som 12''', 14''' och 15''' brännare har.

Det är viktigt att känna till att med tiden så når vekhissen upp till brännaren och det går då inte längre att mata upp veken med skruvhandtaget. Då får man absolut inte skruva vidare och tro att det är brännaren som kärvar, för då går brännaren lätt sönder.

1) Istället skruvar man då loss brännaren och tar loss veken ur vekhissen samt drar ur lågspridaren överst ur brännaren.

2) Sedan skruvar man tillbaka vekhissen till sitt nedersta läge och hör i samma sekund ett svagt klick, då de "tänder" som håller veken på plats släpper sitt grepp och du nu kan skjuta veken i rätt läge igen.

3) Sätt tillbaka veken nederst i vekhissen och skruva upp veken ett snäpp, så att "tänderna" får tag i veken igen och den går att justera med skruvhandtaget.

4) Tryck fast den lilla lågspridaren överst. Klart!


Du kan också läsa eller ladda ner en beskrivning av hur du hanterar brännare med vekhiss genom att klicka HÄR.