85 mm - Kupa 14''' klotformad äldre (Kupa till fotogenlampa)

Pris:
850 kr
Inkl. 0% Moms
Art.nr:
R468
Typ:
Kupa 14''' klotformad från Rosdala glasbruk
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Behöver du hjälp med storleken? Vänligen läs vår måttguide för fotogenlampsmått kring alla lampans olika delar eller läs mer om vad de olika delarna heter HÄR.

Klicka HÄR för att se en sammanställning över alla våra reservdelar till fotogenlampor.

Kupor i storleken 14'''(linjer), vilket betyder att de är max 85mm i diameter i fattningen nedtill. Denna modellen kommer från Rosdala Glasbruk och tillverkas inte längre. Den har ingen hals utan endast en öppning på cirka 70 mm nedtill vilket gör att den står bra i en 14''' kupring med cirka 86 mm utrymme.

Observera att glasmassan har olika tjocklek på olika kupor och att måtten är angivna med en felmån om plus minus 2 mm. Observera att dessa kupor kommer från ett äldre parti kupor som inte längre finns i tillverkning och som alla äldre glas kan de ha knottror, märken, repor eller små bubblor eller hack i sin glasmassa. Detta ingår i den "äldre känslan" när man köper äldre produkter. De är diskade men kan alltid behöva en närmare rengöring.

Vacker klotformad kupa,frostad på ett slags "knottrigt" mönster och med vackra klara medaljonger nedtill.

OBS: Denna kupa är ganska liten för att vara en 14''' och passar därför bäst på smalare lampor. Den går i nödfall också att sätta på en 10''' kupring men då står den inte så stadigt.

Diameter cirka 150 mm.
Höjd cirka 150 mm.