klister-dekal-rund-80x

Gruvlykta Miner's Lamp - mässing - mellan 22 cm

Pris:
1 450 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
1897M
Antal:
Kommentar till butiken:
Gruvlyktorna utvecklades för att förbättra säkerheten för gruvarbetare som ofta omkom i explosioner orsakade av gaser som började läcka nere i gruvutrymmen och kom i kontakt med öppen eld. I de ursprungliga versionerna så konstruerades gruvlyktan för att helt hålla lågan åtskild från luften utanför och även att lågan ändrade färg om farliga gaser fanns i närheten. Idag finns inte denna funktionen kvar, men utseendet på lyktan är detsamma. Mycket dekorativ och dessutom stormsäker - så den passar perfekt att ha utomhus även en blåsig dag.

Vår mellersta gruvlykta som är cirka 22 cm hög och cirka 9 cm i bottendiameter. Vikt 1100 gram. Rymmer ca 35 ml lampolja och brinner cirka 7 timmar.

Vi har olika utföranden på denna modellen: polerad mässing, svart/mässing eller förnicklad. Tillverkas i Wales, Storbrittanien.

OBS: Tänk på att delarna blir varma när du eldar. Ställ den gärna på ett säkert underlag, en bit kork eller dylikt samt var försiktig så du inte bränner dig när du handskas med den brinnande lampan.

Vi säljer även veke, packningar samt extraglas till dessa lyktor. Vi rekommenderar dig att göra en liten tratt för att förenkla påfyllning av lampolja, t.ex. genom att rulla ihop en bit plastficka eller bakplåtspapper. Du kan också välja att köpa till dekorationskätting (järkedja med ett hölje av nickel eller mässing) som är snygg att hänga upp lyktan i. Du anger antal decimeter du önskar köpa. Länkarna är 23 mm långa och ovala samt öppningsbara.