klister-dekal-rund-80x

Gruvlykta Miner's Lamp - mässing/nickel - stor 26 cm

Pris:
1 850 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
1893
Antal:
Kommentar till butiken:
Gruvlyktorna utvecklades för att förbättra säkerheten för gruvarbetare som ofta omkom i explosioner orsakade av gaser som började läcka nere i gruvutrymmen och kom i kontakt med öppen eld. I de ursprungliga versionerna så konstruerades gruvlyktan för att helt hålla lågan åtskild från luften utanför och även att lågan ändrade färg om farliga gaser fanns i närheten. Idag finns inte denna funktionen kvar, men utseendet på lyktan är detsamma. Mycket dekorativ och dessutom stormsäker - så den passar perfekt att ha utomhus även en blåsig dag.

Vår största gruvlykta som är cirka 26 cm hög och cirka 9 cm i bottendiameter. Vikt 1350 gram. Rymmer ca 100 ml lampolja och brinner cirka 15-20 timmar.

Vi har olika utföranden på denna modellen: polerad mässing, nickel/mässing eller koppar/mässing(se sista fotot). Tillverkas i Wales, Storbrittanien.

OBS: Tänk på att delarna blir varma när du eldar. Ställ den gärna på ett säkert underlag, en bit kork eller dylikt samt var försiktig så du inte bränner dig när du handskas med den brinnande lampan.

Vi säljer även veke, packningar samt extraglas till dessa lyktor. Vi rekommenderar dig att göra en liten tratt för att förenkla påfyllning av lampolja, t.ex. genom att rulla ihop en bit plastficka eller bakplåtspapper. Du kan också välja att köpa till dekorationskätting (järkedja med ett hölje av nickel eller mässing) som är snygg att hänga upp lyktan i. Du anger antal decimeter du önskar köpa. Länkarna är 23 mm långa och ovala samt öppningsbara.