Gruvlykta Miner's Lamp - nickel - liten 17 cm

Pris:
35 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
R132
Antal:
Kommentar till butiken:
Gruvlyktorna utvecklades för att förbättra säkerheten för gruvarbetare som ofta omkom i explosioner orsakade av gaser som började läcka nere i gruvutrymmen och kom i kontakt med öppen eld. I de ursprungliga versionerna så konstruerades gruvlyktan för att helt hålla lågan åtskild från luften utanför och även att lågan ändrade färg om farliga gaser fanns i närheten. Idag finns inte denna funktionen kvar, men utseendet på lyktan är detsamma. Mycket dekorativ och dessutom stormsäker - så den passar perfekt att ha utomhus även en blåsig dag.

Vår minsta gruvlykta som är cirka 17 cm hög och cirka 6,5 cm i bottendiameter. Vikt 535 gram. Rymmer ca 35 ml lampolja och brinner cirka 7 timmar.

Tillverkas i Wales, Storbrittanien.

OBS: Tänk på att delarna blir varma när du eldar. Ställ den gärna på ett säkert underlag, en bit kork eller dylikt samt var försiktig så du inte bränner dig när du handskas med den brinnande lampan.

Vi säljer även veke, packningar samt extraglas till dessa lyktor. En liten mässingstratt medföljer som underlättar påfyllning av olja. Du kan också välja att köpa till dekorationskätting (järnkedja med ett hölje av nickel eller mässing) som är snygg att hänga upp lyktan i. Du anger antal decimeter du önskar köpa. Länkarna är 23 mm långa och ovala samt öppningsbara.