Krita 1 kg

Pris:
50 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
A028
Antal:
Kommentar till butiken:
Måla och vårda utan lösningsmedel - både ute och inne! Allbäcks miljövänliga produkter: med dåtidens kunskap för en hållbar framtid!

Krita är en bergart skapad av fossila skal från mikroskopiska vattenlevande organismer. Den består av i det närmaste ren kalciumkarbonat, CaCO3.
Ett olika mineraler som används till vardags kallas för "krita", bland annat tavelkritor, krita för klättring och krita för biljardköer. Dessa är inte alltid riktig krita, utan kan vara en blandning av olika andra salter, som kalciumsulfat. Traditionellt har krita också använts vid cementtillverkning, i glasbruk samt i slammat tillstånd som pigment eller förtjockningsmedel i olika slags målarfärg.
 
  • Gör eget flytspackel:
    För att uppnå en lättslipad hög finish inomhus på en målad yta kan du blanda krita med Primer till konsistensen av en tjock målningsbar spackelfärg likt flytspackel. Blanda primer med krita och applicera med pensel och låt torka ca 30 minuter (Med varmluft kan torktiden reduceras till någon minut). Spacklet kan våt- eller torrslipas och härdar rakt igenom utan besvärande krympsprickor. Spacklet kan användas på både trä och mur inomhus.

SDS(Säkerhetsdatablad) finns att ladda ned på tillverkarens hemsida: 
http://www.linoljeprodukter.se/


Läs i Allbäcks "Lilla handbok" för vidare instruktioner samt för mer information om deras olika produkter.