Linoljevax grått 2 dl

Pris:
140 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
A034
Typ:
Linoljevax grått - 2 dl
Antal:
Kommentar till butiken:
Måla och vårda utan lösningsmedel - både ute och inne! Allbäcks miljövänliga produkter: med dåtidens kunskap för en hållbar framtid!

Vaxet består av proteinfri linolja och bivax. Det kan användas på alla ytor av trä, betong, tegel och PVC. Skyddar dina golv, möbler och köksbänkar. Det passar också utmärkt för underhåll av tidigare målade matta ytor. Applicera tunt med en svamp på ytan och låt verka i minst 15 min(max en timme). Sedan torkar du torrt med en trasa/efterpolerar. En behandling räcker.

Linoljevax kan användas på alla sugande underlag som t.ex. matta målade ytor, trä,
betong, tegel, skiffer och möbler mm. Linoljevax innehåller linolja, bivax och färgpigment sammankokt så att bivaxet ingår i linoljans torkning.

Vaxet ger en vattenavvisande sidenmatt yta som kan rengöras med svag blandning
av Linsåpa och vatten. Vaxet är fullt härdad inom ca 1 vecka. Torktiden på kvistar kan vara längre beroende på kådhalt i kvisten och tjockleken på vaxskiktet, därför skall
vaxet appliceras tunt och allt överskottsvax torkas bort.

Bruksanvisning att vaxa trägolv:

Smutsiga golv tvättas med linsåpa och vattnet. (Sug gärna upp vattnet med
en våtdammsugare). Låt torka. Vid fiberrresning – slipa med fint sandpapper. (Ca 180). Dammsug golvet.

Applicera vaxet med en sträv skursvamp. Jobba i träets längdriktning några brädor i taget. Låt vaxet suga in ca 15 – 20 minuter. Torka av överskottet med en frottétrasa
inom en timme.

Behandlingen är färdig. Det är möjligt att gå/ta på vaxytan direkt. Fotavtryck kan torkas bort i efterhand på väg ut ur rummet. För mycket vax ger en klibbig yta med ojämn glans och förlängd torktid.

OBS!! Risk för självantändning i poröst material. Blötlägg trasor i vatten.

------------------------------------------------------------

Vi har både naturellt ofärgad vax samt olika färgade vaxer. Gör din egen nyans genom att blanda de olika kulörerna med varandra. Om du värmer vaxet lite så smälter det och blir lätt att blanda. Man kan också pröva att klicka i en liten klick färgad linoljefärg för att skapa en unik kulör på sitt vax.

Täckning: 40kvm per liter


Den råa svenska linoljan förädlas på Allbäcks fabrik i Ystad och pressas på Gunnarshögs gård, Hammenhög.

Enligt gammal 1700-tals kunskap är fördelarna många med tillgång till en avslemmad linolja utan protein. Den torkar snabbare, den luktar mindre och den tränger in djupare. 

SDS(Säkerhetsdatablad) finns att ladda ned på tillverkarens hemsida: 
http://www.linoljeprodukter.se/


Läs i Allbäcks "Lilla handbok" för vidare instruktioner samt för mer information om deras olika produkter.