Veke till Rayo (67 mm tubveke) (Veke till fotogenlampa)

Pris:
220 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
R127
Typ:
Veke tubmodell 67 mm för Rayo
Antal:
Kommentar till butiken:
Bomullsveke för den amerikanska klassiska fotogenlampan Rayo. Veken är en s.k. tubveke, som alltså är sydd som en tub upptill och är lös nedtill(dubbel). Se bilderna.

Den är cirka 67 mm när man mäter den tillplattad. Passar klassiska Rayobrännare (modell 22) som på bilden med 65 mm linjeglas i nedre diameter. Passar även andra typer av brännare som behöver en tubveke. Både Royallampor, KÅCE och en del 40''' brännare.

Röret som sticker upp ur lampan när man har skruvat loss brännaren är cirka 36 mm i diameter och själva vekhållaren under brännaren är cirka 44 mm i yttre nedre diameter.

Veken är nästan 20 cm lång.

1-3/8"ID.

Dessa vekar är det (oss veterligen) endast vi som säljer i Sverige. De är mycket dyrare än andra vekar då vi får importera dem direkt från USA.

Klicka HÄR för en sammanställning över samtliga våra vekar.

Monteringsanvisning:

Ta loss lågspridaren (hatten) överst i brännaren genom att dra den rakt upp.

Skruva loss brännaren och lyft den uppåt tillsammans med den gamla veken. Peta försiktigt loss den gamla veken från vekhållarens väggar(putta den inåt) och dra ut den.


Rengör eventuellt oljehuset innan du häller i ny lampolja för att slippa överföra gamla kemikalier/dofter till den nya veken. Varmt vatten och diskmedel brukar klara jobbet. Annars är aceton alltid en nödlösning. Var noga med att alla delar är helt torra innan du häller på ny olja eller monterar din nya veke.

Börja med att trä in den tubformade delen av veken i vekhållaren(röret) i brännaren(trä in den underifrån). Låt den stanna ungefär 5 mm från brännarens översta kant. Var noga med att brännarens vekhållare är nedskruvad till sitt maxläge(den ska vara så lång som möjligt). Tryck försiktigt fast veken mot kanterna i röret där det brukar finnas små hullingar som håller veken på plats. Försök släta till ytan. 

Nu trär du försiktigt tillbaka brännaren med veken på den "skorsten" som sticker upp ur lampan. Gänga tillbaka brännaren och skruva upp veken till lagom höjd.

Du kan behöva trimma veken några gånger genom att klippa den helt slät upptill. Detta är lättare att göra när veken brunnit och svalnat.

Sätt tillbaka lågspridaren!

Lycka till!