Låg frakt / Snabb leverans

Kupor

Kupor till fotogenlampor finns i olika storlekar - mät innerdiametern på din kupring för att avgöra lämplig storlek. Behöver du hjälp med att hitta rätt kupa till din lampa - läs mer om kupor nederst på denna sida där vi samlat lämplig information.

Kupor & Skärmar

Det är ofta som dessa två namn blandas ihop, men när vi talar om kupor så menar vi den till vänster på bilden - medan den till höger kallas skärm. Skärmar delas också in i två kategorier: Vesta och Rochester. Det finns såklart mängder av kupor och skärmar till fotogenlampor men på den här sidan presenterar vi de allra vanligaste storlekarna och modellerna.

Du kan också besöka vår sida med mått om du vill lära dig mer om hur man mäter fotogenlampor.

kupa skarm till fotogenlampa

kupor skarmar till fotogenlampor olika

Kupor till fotogenlampor

Det finns några små miniatyrvarianter till de allra minsta lamporna. Dessa brukar vara 45-50 mm endast i nedre yttre fotdiameter. Sedan finns det en del mindre kupor som ligger runt 65 mm, men som ändå räknas in i 70 mm kategorin - som kallas för 10''' kupor. De större kuporna är cirka 85 mm i nedre yttre fotdiameter och kallas för 14''' kupor. Sedan finns det även brittiska och amerikanska kupor som brukar sitta på Duplexbrännare (stora brännare med dubbla flatvekar) och dessa är ofta 100 mm i foten. De tillverkas/säljs inte i Sverige och därför rekommenderar vi att ni letar efter 4'' oil lamp shade Ebay om ni söker det. Det brukar också gå bra att montera en 20''' 85 mm kupring på en Duplexbrännare och därmed kunna använda en svensk 14''' kupa istället.
fotogenlampa

kupa till fotogenlampa